fbpx

У Калуші преміюють двох педіатрів, які набрали максимальну кількість пацієнтів

Суспільство 16:53, 14.07, 2018

Калуський міський центр з надання первинної медичної допомоги з 1 липня працює в нових умовах, уклавши угоду на пряме фінансування з державного бюджету.

Договір між Калуським центром і Національною службою здоров’я України укладено терміном з 1 липня до кінця поточного року, надалі він може бути продовжений. Договором встановлено тарифи та коригувальні коефіцієнти за медичні послуги, пов’язані з первинною медичною допомогою. За одного пацієнта, включеного до зеленого списку, тобто такого, який уклав декларацію з лікарем, Служба буде платити медичному закладу, де цей лікар працює, 370 гривень на рік. За одного пацієнта, включеного до червоного списку, – 240 гривень на рік, інформують "Вікна".

Як повідомив головний лікар Калуського міського центру з надання первинної медичної допомоги, до складу якого з початку року належить і дитяча поліклініка, Михайло Гаврилишин, двоє педіатрів вже мають по 900 підписаних декларацій про вибір лікаря. Їм, окрім зарплати, вже нарахована премія за липень – по 10 тис. гривень. Медсестрам, які працюють з цими лікарями, виплатять по 5 тис. гривень премії. Премія буде виплачуватися і в наступні місяці.

Таким чином, зазначив Михайло Гаврилишин, буде утверджуватися авторитет лікаря і бажання працювати на дільниці. Загалом, відзначив він, лікарі тепер краще спілкуються з пацієнтами, загальна атмосфера поліпшилася, і це позитивно вплине на результати роботи.

Керівник міського центру розраховує, що найближчим часом 2-3 терапевти також наберуть максимум декларацій (по 2000 приписаних пацієнтів), адже вони вже близькі до цього порогу. А також до них додадуться ще 3-4 педіатри.

Нагадаємо, у Коломиї троє педіатрів набрали граничну кількість декларацій з пацієнтами.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: