fbpx

У Калуші відзначили 92-річного контррозвідника дивізії "Галичина"

Суспільство 10:47, 22.07, 2017

Контррозвідник дивізії "Галичина" 92-річний Василь Наконечний отримав відзнаку з нагоди 73-ї річниці героїчного бою під Бродами за мужність і самопожертву, виявлені у боях за територіальну цілісність і суверенітет нашої держави, високий патріотизм, активну громадянську позицію.

Про це йдеться у грамоті міського голови Ігоря Матвійчука, яку вручила керуюча справами виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яна-Божена Постоловська, інформують "Вікна".

Крім того, ветеран дивізії "Галичина" отримав грошову премію.

Раніше контррозвідник дивізії Василь Наконечний про героїчний бій під Бродами пригадував:

"То був котел. Більшовики оточили німецьку частину і нашу. Основна вина була на німцях, вони не витримали наступу. Головний же удар прийшовся на 30 полк, він був ядром. Помилка була у тому, що дивізію розтягнули на кілометри. А її не можна розпорошувати по лінії фронту. Нас оточили. Але хлопці кілька днів відбивали атаку, точилися запеклі бої. Проблемним було і те, що напередодні стояла страшна засуха – така, що навіть жаба не мала з чого води напитися. А потім пішли дуже сильні дощі. Коні не могли тягнути гармати, бо було болото. Там щось неймовірне творилося. Але, дякувати Богу, якось пробили на 6 кілометрів оточення і почали відступ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: