fbpx

У Калуші встановили "соціальний контейнер". ВІДЕО

Суспільство 17:28, 23.12, 2015

У Калуші завдяки соціальній ініціативі "З теплих рук" встановили перший контейнер для збору одягу для соціально незахищених категорій населення.

Якщо ініціатива знайде у калушан підтримку, ініціатори з ГО "Галіція" планують встановити ще один чи два контейнери наступного року, інформують "Вікна".

Сам контейнер виготовили на Калуському заводі будівельних машин, і обійшовся він у вісім тисяч гривень. Ще півтори тисячі використали на промоцію. Проект соціальної ініціативи "Тепле місто" переміг у конкурсі, який оголошувала міська рада, відтак фінансувався коштом міського бюджету.

Контейнер у користуванні простий.

Приносити можна не тільки одяг, але й взуття, іграшки, книги. А якщо зайвими є меблі, можна віддати і їх. Усі речі, наголошують ініціатори проекту, мають бути у справному стані. Ключі від контейнера Леся Лукіянчук передала представнику соціальних служб міста.

"Це наша безпосередня робота – із сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини. Тож ми знаємо, хто потребує у Калуші цієї допомоги,  каже Василь Ільницький, спеціаліст I категорії центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Калуської міської ради.  Також до нашого міста приїжджають внутрішньо переміщені особи  з Криму, Донецької та Луганської областей. Речі з контейнера будемо забирати і розподіляти людям у потребі".

Як повідомляли "Вікна", ще у липні виконавчий комітет Калуської міської ради оголосив конкурс проектів для громадських організацій. Конкурс було оголошено у п’яти номінаціях: кращий соціальний, молодіжний і культурно-просвітницький проекти, проект щодо формування національного світогляду і військово-патріотичного виховання та краща пропозиція щодо співпраці із воїнами АТО і їхніми сім’ями.

На конкурс подали 13 проектів на загальну суму у понад 240 тисяч гривень.

У номінації "Кращий соціальний проект" одним із переможців став проект "Соціальна ініціатива "З теплих рук" громадської організації "Галіція" (розмір фінансової підтримки 9500 гривень).

Напис на контейнері, який з’явився у Калуші, інформує, що окрім речей, які можна безпосередньо залишати на місці, віддати відтепер можна меблі чи інші габаритні речі. Для цього попередньо слід зателефонувати за номером (03472) 70075.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: