fbpx

У Калуші зафіксували два випадки "свинячого" грипу

Здоров'я 10:01, 06.02, 2016

Цього тижня Калуш досягнув епідемічного порогу захворюваності з грипу і ГРВІ.

Про це повідомила начальник Калуського районного управління Держсанепідслужби Оксана Ананевич.

За останній тиждень ріст захворювання на грип та ГРВІ становить 32%. При цьому 25% хворих – діти, повідомила на засіданні міської надзвичайної протиепізоотичної комісії Оксана Ананевич.

“Ріст захворюваності повільний, не такими швидкими темпами, як у 2009 році, коли на день могло бути до тисячі звернень, проте ріст є”, – наголосила Оксана Ананевич.

Вона, зокрема, зауважила, що серед тих, хто захворів на грип та ГРВІ, 123 дошкільнят, що становить 10,5% від усіх звернень, інформують Вікна.

Станом на минулий тиждень вірусологічно було підтверджено сім випадків грипу. З них два випадки  це так званий “свинячий” грип і п’ять  сезонний грип. Результатів досліджень за цей тиждень ще немає.

“Упродовж тижня фахівці санепідслужби моніторили виконання попередніх рішень протиепізоотичної комісії щодо виконання протиепідемічних вимог. Був проведений рейд в аптечній мережі та торгових закладах міста. На жаль, маскового режиму практично ніхто не дотримується.  будуть думати, що ми хворі і не прийдуть відвідувачі”,  констатувала Оксана Ананевич. 

За рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії, заклади торгівлі зобов’язали ввести масковий режим.

Зазначимо, у Калуші від грипу померло ще двоє жінок. Одна  у важкому стані у реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: