fbpx

У Калуші затвердили 54 потенційно небезпечних та три хімічно небезпечних об’єкти

Суспільство 15:43, 17.09, 2016

На засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки затверджено 54 потенційно небезпечних та три хімічно небезпечних об'єктів на території Калуша на 2017 рік.

Також на засіданні йшлося про те, що коштів міського бюджету не вистачає на вирішення усіх екологічних питань. Необхідно проводити роботу щодо задіювання державних коштів і державних структур для поліпшення екологічної ситуації в місті, інформують "Вікна" з посиланням КалушФМ.

З міського бюджету на проведення моніторингових робіт, які проводило ДП "Науково-дослідний інститут галургії", було виділено коштів:

2013 рік – 99 тис. грн.

2014 рік – 31 тис. грн.

2015-2016 роки – 74,5 тис. грн.

Загалом на проведення моніторингових робіт і розроблення вихідних даних з ліквідації новоутворених воронок №14 і 14а за 4 роки виділено з міського бюджету 204,570 тис. гривень.

На основі вихідних даних розроблена кошторисна документація на суму 24,9 тис. гривень для засипки воронок в районі вулиць Вітовського, Глібова, Мостиської. Найближчим часом розпочнуться роботи з ліквідації новоутворених воронок.

Директор КП "Водотеплосервіс" Ігор Яковина повідомив, що якість питної води після переходу на її знезараження гіпохлоритом натрію і реконструкції системи водопостачання значно поліпшилась.

З метою забезпечення мешканців міста якісною питною водою проводиться будівництво нових водопроводів на вулицях: Богомольця, Куровця, Сірка, Дрогобича, Бортнянського. По вулицях Остапа Вишні та Купчинського нові водопроводи вже прокладено.

Завідувач Калуського міськрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" Богдан Пеленичка наголосив, що продовжує реєструватися підвищений вміст хлоридів у контрольних точках в мікрорайонах міста. Перевищення встановлено у воді криниць на вулицях Зарічна, Дорошенка, Глібова, Лемківська, Долинська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: