fbpx

У Карпатах загубилися лижники: одного знайшли мертвим, трьох шукають

Суспільство 13:44, 07.01, 2019

Святвечір на Закарпатті видався неспокійним: місцевим рятувальникам надійшло повідомлення про дві групи загублених туристів, що вийшли на фрірайд під гору Гимба. Один з туристів загинув. Трьох досі не вдалось розшукати.

6 січня о 17:00 рятувальникам зателефонували туристи-фрірайдери, які каталися на горі Гемба поблизу закарпатського курорту Пилипець і загубилися через погану погоду.

Їм порадили рухатися в бік сусіднього села Березники Свалявського району (вниз і на південь), але лижники проігнорували рекомендації рятувальників і натомість продовжили підйом на гору.

7 січня о 00:15 двох з них вдалося знайти. Вони розповіли, що третій товариш не зміг продовжити маршрут і залишився чекати на допомогу. За наданими туристами координатами о 03:00 рятувальники вийшли на місце, де мав перебувати турист, але знайшли тільки лижну маску і палиці. Сьогодні об 11:50 рятувальники знайшли його мертвим.

Також 6 січня о 20:20 стало відомо про зникнення двох інших лижників у районі гори Гемба, інформує 24 канал. Сповістила про це рятувальників о 20:20 дружина одного з туристів. Мобільний зв’язок із заблукалими відсутній, додають у екстреній службі.
Людей продовжують шукати.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: