fbpx

У Карпатах завершили будівництво Бескидського тунелю – найдовшого в Україні. ФОТО

Суспільство 14:55, 06.10, 2017

Підрозділам Укрзалізниці залишилося облаштувати земляне полотно на підходах до нового тунелю, укласти колії та монтаж ліній електропередачі і зв'язку.

На Закарпатті завершили будівництво Бескидського тунелю. Про це в п’ятницю, 6 жовтня, пише "Центр транспортних стратегій".

4 жовтня ЗАТ "БА Інтербудмонтаж Україна" завершило роботи. Зазначається, що компанія пробивала та бетонувала тунель, а також облаштувала гідроізоляцію.

Повідомляється, що підрозділам Укрзалізниці залишається облаштувати земляне полотно на підходах до нового тунелю, укласти колії та монтаж ліній електропередачі і зв'язку.

Наголошується, що повний комплекс робіт планується завершити 25 травня 2018 року.

Бескидський одноколійний залізничний тунель розташований між станціями Бескид і Скотарське Мукачівської дистанції Львівської залізниці (Львівська залізниця). У повздовжному розрізі це штольня майже круглого перерізу з відкритими виходами назовні. Північний портал тунелю розташований на території земель Опорецької сільської ради Сколівського району Львівської області, а південний — у Воловецькому районі Закарпатської області. Тунель проходить під головним карпатським вододільним хребтом.

Планується, що новий двоколійний тунель буде пропускати до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км/год. Довжина тонелю складає 1764 м. Це найдовший тунель в Україні. 

Вартість будівництва – €102,7 млн. Фінансували роботи Укрзалізниця разом із ЄБРР. 

Нагадаємо, в 2013 році Кабмін затвердив проект тунелю в Карпатах вартістю понад 2 млрд грн. 20 січня 2016 року завершився перший етап будівництва Бескидського тунелю. Зазначимо, що для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки через нього перевозиться половина транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: