fbpx

У Коломиї відкрили пам’ятник коту

Стиль життя 07:17, 21.08, 2016

На 775-й день народження Коломиї місцевий художник і скульптор Олег Лобурак подарував улюбленому містові бронзового кота.

Котика-Скрипаля за мотивами власної казки митець встановив у центрі парку імені Кирила Трильовського на свято Спаса. Кіт у гуцульській крисані грає на скрипці. А на поясі в нього ­– чарівний ґудзик, який може виконати будь-яке бажання – досить його просто потерти, пише ГК.

Ведучою заходу була літературознавець, коломиянка Галина Волощук.

Олег Лобурак на відкритті пам’ятника розповів, що до своєї появи у коломийському парку кіт пережив багато пригод, зокрема політ на аеростаті, зробленому з музею писанки,  до Львова та боротьбу з драконом, який хотів знищити Коломию. Принаймні таким є сюжет мультика про кота "Коломийський ліхтар".

"Я хочу, щоб діти знали про цього котика і могли прийти до нього в гості і потерти його чарівник ґудзик", ­– розповідає митець.

А знаний коломийський журналіст і письменник Андрій Малащук коментує, що ця дитяча колоритна скульптура – перший неполітичний пам’ятник у Коломиї.

Відразу після відкриття Кота Ґудзика, який завбільшки понад метр, обступила малеча і довго з нього не злазила, галасуючи і фотографуючись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: