fbpx

У Коломийській ЦРЛ ремонтують відділення екстреної медичної допомоги

Здоров'я 21:30, 13.12, 2017

У Коломийській ЦРЛ триває ремонт першого поверху. Тут працюватиме відділення екстреної медичної допомоги.

Виконано вже 75% робіт. Як триває процес – вирішила подивитися районна влада.

З цього приводу в лікарні провели виїзну нараду, повідомляє телеканал НТККоломийська ЦРЛ стане лікарнею для інтенсивного лікування дорослих. 

Приміщення, в якому знаходиться відділення екстреної медичної допомоги, новостворене. Заступник головного лікаря Коломийської центральної районної лікарні Віктор Бойко ознайомив присутніх з структурою відділення. Перш за все оглянули службове приміщення, в якому буде оглядова кімната та розміститься медперсонал.

Після огляду пацієнта лікарями буде визначатись подальший маршрут хворого. У відділенні є реанімаційний зал, де будуть при потребі проводити реанімаційні заходи, також є дві палати, де пацієнти зможуть перебувати до двох діб.

Проводяться активні ремонтні роботи у приміщенні, де буде розташований ангіографічний кабінет. За словами Віктора Бойка, ангіограф – дороговартісний апарат, з допомогою якого буде надана першочергова та невідкладна допомога пацієнтам, які поступили з інфарктом чи інсультом. Крім того, цей апарат має великий перелік й інших діагностичних послуг, з більшим акцентом на кардіохірургію. У цьому приміщенні колись був розміщений рентген-апарат, воно має площу 46 квадратних метрів.

Ця площа буде поділена на дві частини, 10 метрів з яких займатиме технічне приміщення, в якому будуть розміщені усі допоміжні апарати, а решта – сама ангіографічна операційна. Віктор Бойко також розповів про велику підтримку у придбанні апарата від голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука та народного депутата Андрія Іванчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: