fbpx

У коломийському клубі любителів екстремального відпочинку LSactive навчають стрибкам з парашутом. ВІДЕО

Стиль життя 12:17, 12.09, 2017

Стрибати навчають поодинці і в тандемі.

У клубі любителів екстремального відпочинку LSactive, що базується на аеродромі в Коломиї, займаються альпінізмом, скелелазанням, походами в гори з високим рівнем складності, передбачаються стрибки з висот на мотузці (вже визначено місцевість).

А цвяхом програми клубу є стрибки з парашутом – самостійно з висоти 600 – 800 метрів і в тандемі з досвідченим інструктором з висоти 3000 метрів.

Головний менеджер клубу – офіцер Державної служби порятунку Сергій Лунін, пише Дзеркало Коломиї. Клуб співпрацює з Коломийським аероклубом Ігоря Табанюка. Спеціально для стрибків з парашутом цей досвідчений професійний льотчик орендує літаки.

1

"Кожна здорова людина може стрибнути з парашутом. Не допускаємо до тренувань тільки людей у стані алкогольного сп’яніння, і, звичайно, треба мати здорові ноги для успішного приземлення. Також людина повинна бути готова психологічно, адже стрибок є певним психологічним стресом з величезним викидом адреналіну. Перед стрибком проводиться дво-тригодинна підготовка. Перед польотом прораховуємо вітрові зони й місце приземлення",  розповідає Сергій Лунін.

Секцією альпінізму займається заслужений альпініст України коломиянин Ігор Шушваль. А інструктори зі стрибків приїжджають з Івано-Франківська, Львова, Рівного. Це висококваліфіковані фахівці, вони виступають на чемпіонатах з парашутного спорту. Вони ж і є членами клубу. Стрибають самі і навчають стрибкам усіх охочих, додає головний менеджер клубу.

Стрибки проводяться у вихідні при сприятливих погодних умовах.

 

Нагадаємо, вчора у Коломиї парашутист зачепився за лінії електропередач і приземлився на дах приватного житлового будинку. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: