fbpx

У Коршівській ОТГ виявили спроби сфальсифікувати вибори

Суспільство 12:27, 23.12, 2018

У Коршівській ОТГ можливі фальсифікації. Понад 200 бюлетенів на обох дільницях Коршівської ОТГ виявили напередодні дня голосування, а сьогодні у день виборів на одній з дільниць, де уже були виявлені і одразу ж ліквідовані зайві бюлетені, знову появилися лишній десяток «невідомих» бюлетенів. Івано-Франківська обласна організація Радикальної партії Олега Ляшка переконує, зайві бюлетені – робоча схема провладних сил, для фальсифікацій і вкидання бюлетенів на користь своїх кандидатів.

21 грудня голова дільничної виборчої комісії з виборів голови і депутатів Коршівської об'єднаної територіальної громади № 260345 (с. Коршів) від Радикальної партії Олега Ляшка Оксана Іванівна Афанасьєва разом із членами ДВК при отриманні та перерахунку бюлетенів виявили 111 зайвих бюлетенів. За наполяганням голови комісії було складено акт та вилучено бюлетені з дільниці.  Така ж ситуація склалася 21 грудня на виборчій дільниці № 260347 в сусідньому селі Казанів, де голова ДВК і члени комісії виявили 103 зайвих бюлетені, а також помилка в бюлетені щодо виборів голови Коршівської ОТГ. При виявленні помилки та зайвих бюлетенів члени ДВК викликали на дільницю кандидатів на посаду голови Коршівської ОТГ, в їх присутності бюлетені знищили. Сьогодні у Казанові на час відкриття дільниці і повторній звірці виявили ще десяток «невідомих» бюлетенів. 

Івано-Франківська обласна організація Радикальної партії Олега Ляшка вважає, що ці випадки є не простим збігом обставин, а чітко заготовленою схемою сфальсифікувати вибори на користь провладного кандидата на посаду голови Коршівської ОТГ. 

«Відстежуючи виборчий процес у цій громаді, ми з певністю можемо стверджувати про те, що влада всілякими методами і способами намагається вплинути на волевиявлення громадян на користь кандидата на посаду голови ОТГ, якого підтримує, — переконана заступник голови Івано-Франківської обласної організації РПЛ Тетяна Кривченко — З боку місцевих чиновників неодноразово здійснювався тиск на лідерів громадської думки та  громадських активістів,  з чіткими вказівками за кого має голосувати громада, тому схема із зайвими бюлетенями на виборчих дільницях у Коршеві та Казанові є одним із елементів у цьому ланцюгу фальсифікацій». 

Кривченко відзначила, що подібні методи та способи влади вплинути на виборчий процес спостерігаються й в інших регіонах країни, де проходять вибори в ОТГ. Днями партійці БПП «Солідарність» Тернопільської області публічно заявили, що відмовляються брати участь у фальсифікаціях заради перемоги провладного ставленика на посаду голови Білецької ОТГ Дмитра Малика. Згідно офіційної заяви, членам БППстало відомо, що голова Тернопільської РДА Похилий готує масштабний вкид бюлетенів в день голосування 23 грудня.

Водночас радикали заявляють, що сьогодні, у день голосування вони ретельно відстежуватимуть ситуацію у Коршівській та інших новостворених ОТГ  і вживатимуть усіх передбачених законом дій при виявленні зловживань усіма  учасниками виборчого процесу.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: