fbpx

У Космацькій ОТГ створюють раду підприємців

Суспільство 16:15, 21.08, 2018

Під час зустрічі робочої групи з розробки Стратегії розвитку Космацької ОТГ йшлося про два пріоритети – розвиток місцевої економіки і туризму.

З метою розвитку місцевої економіки під час зустрічі було ініційовано створення ради підприємців Космацької ОТГ. Такий крок, говорить заступник голови Космацької ОТГ Іван Лесюк, допоможе місцевим підприємцям знайти порозуміння з владою. За його словами, сьогодні у громаді зареєстровано 42 підприємці, завдяки податковим платежам яких формуються власні надходження до бюджету громади, що у 2018-му склали 4,5 млн грн.

"Створення ради підприємців у громаді є хорошою практикою. Вона стимулює підприємців працювати легально. Тут вже не влада чинить на них тиск, а вступають в дію принципи внутрішнього регулювання між самими підприємцями. А новостворена рада підприємців буде сприяти збільшенню податкових надходжень і зможе мати вплив з дорадчим голосом на розподіл сум бюджетних коштів, які формуються завдяки сплаті ними податків",  підсумував радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Ігор Мельничук.

Уже у вересні ініціативна група підприємців Космацької об’єднаної громади буде пропонувати депутатам затвердити створення ради підприємців, до складу якої увійдуть усі зареєстровані в громаді підприємці. На першому її засіданні затвердять положення і оберуть керівний склад.

У сфері розвитку туризму в громаді продовжують працювати над туристичними маршрутами та додатковими атракціями, сервісами для туристів. Зокрема, вже цього року місцеві мешканці створили туристичний маршрут з використанням позашляховиків. А для подальшої роботи потрібно об’єднувати зусилля.

"Розвитком туризму треба займатись системно, для цього потрібно об’єднати зусилля. Це можливо зробити шляхом створення Агенції з розвитку туризму Космацької ОТГ, яка дасть можливість окремим активістам працювати в рамках одного проекту зі створення та маркування туристичних маршрутів у громаді",  зазначив місцевий мешканець та голова ГО "Територія Карпат" Василь Книшук.

А присутній на зустрічі голова Косівської районної ради Павло Ванджурак запропонував такий проект подати на дев’ятий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: