fbpx

У Косові засудили господаря, який підстрелив злодія

Суспільство 13:27, 28.07, 2017

Днями Косівський районний суд виніс вирок у справі чоловіка, який підстрелив злодія, що заліз у його приміщення.

У судовому рішенні йдеться, що 13 вересня 2016 року чоловік виявив крадіжку інструментів та електродвигунів з свого приміщення. Після цього він поїхав додому та взяв карабін, який офіційно зареєстрований на нього, та повернувся.

Через кілька годин до вхідних дверей приміщення підійшов потерпілий та намагався залізти через отвір у дверях, який прикрив металевим листом. Побачивши, що всередині хтось є, злодій намагався втекти. Власник тим часом вибіг на другий поверх, розбив вікно та вистрілив з карабіна в повітря, крикнувши втікачу, аби той зупинився. Злодій не зреагував і продовжив бігти, після чого стався другий постріл, куля влучила потерпілому у коліно. Медики діагностували у нього вогнепальне поранення колінного суглоба із переломом стегнової кістки.

У суді обвинувачений визнав свою вину та розповів, що підстрелив потерпілого випадково. Після попереджувального пострілу у повітря він перезарядив карабін, але той впав на піднавіс та вистрілив.

Потерпілий у суді підтвердив, що намагався вчинити крадіжку з приміщення обвинуваченого. Залізши в приміщення, він почув постріл та почав утікати, другий постріл влучив йому у ногу, коли втікав. Кошти на лікування йому на час суду не відшкодували, але жодних претензій до обвинуваченого він не має та не бажає йому суворого покарання.

Суд визнав чоловіка винним у нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості з необережності та призначив 150 годин громадських робіт.

Також чоловік заплатить 6745 гривень за проведення судово-балістичної експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: