fbpx

У Крихівцях парафія починає збирати кошти на будівництво дитсадка

Суспільство 19:15, 13.04, 2018

Новий дитсадок з ігровим майданчиком та стадіоном планують збудувати навпроти храму Кирила і Методія.

Дятячий садок буде розрахований на  80 дітей. Тут для них спорудять великий комплекс з ігровими майданчиками, стадіоном і все необхідне для вихованців.

Про це повідомляє Релігійно інформаційна служба України.

"Благодійність – невід’ємна частина кожної спільноти. Якщо брати, до прикладу, перших християн, то вони особливо про це дбали. Про благодійність ідеться у документах Церкви аж до сьогодення. Я люблю дві цитати зі Святого Письма: "Нехай твоя права рука не знає, що робить ліва", але є слова Христа, в яких говориться: "Щоби інші, бачачи ваші добрі вчинки, прославляли Отця вашого, що на небі". Тож де межа, коли потрібно говорити про благодійність? Тут все вирішує намір: Чи я роблю щось добре, щоб мене побачили і славили. Чи задля добра і прослави Бога", – наголошує настоятель парафії Кирила і Методія отець Йосафат Бойко.

Нещодавно, як повідомляв КУРС, парафіяни зібрали кошти, аби викупити у гуртожитку ще одну кімнату для багатодітної родини.

Зі слів отця Йосафата Бойка, ще з часів, коли розпочали будівництво храму в приміських Крихівцях, відразу встановили скриньку для благодійності. Всі зібрані кошти віддавали людям, що цього особливо потребували – на лікування чи у скруті.

"Одного разу мені розповіли про родину, у якій молоді батьки і є шестеро дітей. Батько родини хворий після пережитого інсульту. Мешкають у одній кімнаті гуртожитку площею 12 квадратних метрів, – розповідає отець Йосафат. – Отже, ми вирішили парафією допомогти цій родині. Пощастило у тому, що сусідню кімнату продавали. Тож всього за три місяці ми у церкві зібрали необхідну суму коштів і викупили її. Нотаріус, яка оформляла документи, робила це безкоштовно. До слова, коли збиралися кошти, умовою було не оголошувати імена жодного благодійника – а Бог віддячить їм за добрий намір. Суми пожертв були різні. Ключ та документи ми вирішили вручити новим власникам житла уже в церкві, напередодні Великодня, при громаді, щоб всі добре розуміли, що потребують молитви подяки – за те, що Господь дає нам нагоду і можливість чинити добро".

Як каже отець Йосафат, окрім придбання житла, громада церкви не залишає цю родину, провадить її супровід – духовний, матеріальний. 

"Мені важко підібрати слова вдячності, – каже мати багатодітної родини Ольга. – Ми молоді, але чоловік уже захворів. Та ще й в одній кімнаті усі – дорослі та діти. Тепер, звичайно, відчуємо полегшення. Особливо тішаться дітлахи – найстаршому 16,  найменшій дівчинці буде 4. Всього – п’ятеро хлопців і дівчинка. Тепер вони будуть мати свою окрему кімнату".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: