fbpx

У Крилосі відбудують Галицький Успенський собор XII століття

Наша історія 20:41, 07.05, 2017

7 травня в Івано-Франківську відбулася нарада, присвячена обговоренню питання відновлення кафедрального Успенського собору ХІІ століття у селі Крилос Галицького району.

У зібранні взяли участь засновники "Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд відновлення Галицького Успенського Собору" – голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин, народні депутати України Анатолій Матвієнко, Михайло Довбенко, виконавчий директор фонду, народний депутат України 5-го та 6-го скликань Зіновій Шкутяк, голови Галицької РДА та райради, керівники управлінь ОДА, науковці Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Зазначалося, що уже розроблено статут та сайт благодійного фонду, створено робочу групу з обґрунтування концепції реставрації собору, яку представить ДП "Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут "Укрзахідпроектреставрація" (м. Львів).

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин повідомив, що до складу засновників благодійного фонду входить також і глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав та наголосив, що Церква дає своє благословення для такої справи.

Присутні обмінялися конструктивними думками щодо ситуації навколо відновлення Успенського собору. Особливо наголошувалося на першочерговості дій, зокрема інформаційно-просвітницької та промоційної кампаній задля широкого залучення громадськості як нашої держави, так і зарубіжжя.

Олег Гончарук зазначив, що в питаннях духовного відновлення Прикарпаття маємо підтримку Президента України Петра Порошенка, та наголосив, що потрібно все зробити для "відбудови і створення духовної Мекки".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: