fbpx

Виросла з ролі: у культовій виставі "Солодка Даруся" замінять юну акторку

Культура 10:48, 29.10, 2017

Юна актриса, виконавиця ролі маленької Дарусі у виставі "Солодка Даруся" Івано-Франківського академічного облмуздрамтеатру ім. І. Франка Юля Крюкова отримала Спеціальний приз Всеукраїнського театрального фестивалю "Феєрія Дніпра" від Оксани Білозір.

"Символічно те, що для Юлі це був останній вихід на сцену в цій ролі", – повідомляє прес-служба театру.

"Діти, на щастя, ростуть. Але ми не прощаємося з Юлею, вона задіяна в інших виставах театру. І взагалі, ми не любимо відпускати тих, хто вже став частиною нашої театральної родини", – зазначив директор театру Ростислав Держипільський.

Він також вже представив глядачам двох нових виконавиць ролі маленької Дарусі, одна з яких вийде на нашу сцену вже наступної п'ятниці, 3 листопада.

Нагадаємо, прем’єра вистави "Солодка Даруся" відбулася 16 листопада 2008 року. Це була дипломна робота випускників Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а для Ростислава Держипільського – перша режисерська робота.

За ці роки було понад двісті показів "Солодкої Дарусі", в тому числі в Польщі, Канаді, США, Німеччині, Італії та інших країнах. Постановку "Солодка Даруся" було номіновано на Шевченківську премію.

Ця вистава стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр. Вона поставлена за однойменним романом лауреата Шевченківської премії Марії Матіос.

Читайте також: Даруся раз, два, три, чотири

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: