fbpx

У КВУ закликають франківців прийти на вибори міського голови

Політика 14:19, 13.11, 2015

Івано-Франківська обласна організація "Комітет виборців України" підбила підсумки голосування на місцевих виборах та промоніторила передвиборчу агітацію кандидатів у мери Івано-Франківська напередодні другого туру виборів.

За оцінками КВУ, вибори пройшли відносно спокійно, без значних порушень.

Напередодні другого туру виборів міського голови в Івано-Франківську істотно зменшилася кількість друкованої агітації.

За словами голови обласної організації КВУ Максима Лисюка, кандидат на міського голову Івано-Франківська Руслан Марцінків, агітуючи за себе, зосередився на зустрічах з мешканцями міста та колективами підприємств. Натомість його опонент Ігор Насалик зустрічається лише з працівниками великих підприємств.

За спостереженнями КВУ, у пресі побільшало "джинси". Зокрема, представники організації зафіксували в газетах інформацію, спрямовану на пониження рейтингу Насалика. Також в інтернеті появилося відео так званого "сірого піару", де оприлюднюється інформація проти нього.

Брудних технологій щодо Марцінківа у КВУ не зафіксували.

Також Максим Лисюк відзначив, що приїзди таких ВІП-персон в Івано-Франківськ, як Володимир Гройсман і Міхеіл Саакашвілі, спрямовані на підвищення рейтингу Насалика, хоча Саакашвілі і утримався від агітації.

У КВУ припускають, що явка на виборах у другому турі в Івано-Франківську може бути низькою, оскільки немає виразного лідера. Тому представники організації закликають прийти на вибори і проголосувати, щоби третина міста не обрала мера для всіх.

"Закликаємо франківців мобілізуватися, важливо, щоби виборці прийшли. Низька явка – це найбільша загроза. Може вийти, що меншість обере мера для більшості. Виборці, які думають не про кандидатів, а про Франківськ, можуть не прийти",  відзначив Лисюк.

Він також припускає, що при приблизно однаковій кількості голосів можливі провокації.

"Ми зафіксували прояви спроби підкупу на попередньому етапі, знаємо, як це виглядає, будемо звертатися в міліцію. Мобілізація електорату кандидатів буде точно, буде телефонний обдзвін. Агітація в день виборів буде  ми вже бачимо борди як політичну рекламу без прізвищ кандидатів, але з їхніми впізнаваними гаслами. Готуємося до найгіршого. Будемо проводити паралельний підрахунок голосів, оприлюднимо свої результати вже вранці в понеділок, щоб захистити результат волевиявлення франківців",  підсумував Максим Лисюк.

Хоча преставники обох штабів запевнили КВУ, що не будуть вдаватися до фальсифікації голосування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: