fbpx

У Києві мітингувальники вимагають прийняти закон про імпічмент Президента

Суспільство 17:52, 08.11, 2017

У вівторок, 7 листопада, вже котре на акцію протесту під Верховною Радою зібралась велика кількість українців. Чисельно завітали до столиці України і прикарпатці.

Депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ", що представляє партію "РУХ НОВИХ СИЛ", Ольга Федишина розповідає, що перелік вимог українців до влади постійно зростає. Окрім зняття депутатської недоторканності, створення антикорупційних судів, повного оновлення виборчого законодавства на сьогоднішній день для України важливо також прийняти закон, який регулюватиме питання здійснення повноважень Президента та визначатиме процедуру імпічменту.

"Тут ми не говоримо про якогось конкретного Президента чи теперішнього, чи майбутнього. Глава держави повинен діяти згідно з Конституцією України і штучно не розширювати свої повноваження",  каже Ольга Федишина. 

Окрім того, минулого тижня позафракційним народним депутатом України Юрієм Дерев'янком був зареєстрований законопроект, який регулює питання повноважень Президента України та процедури імпічменту. 

"У Верховній Раді збирають підписи народних депутатів, які підтримують таку законодавчу ініціативу. Законопроект був розглянутий профільними комітетами, і його висунуто на розгляд сесії Верховної Ради України", – розповіла Ольга Федишина.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: