fbpx

У Києві пройшов Марш жінок. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 16:41, 08.03, 2019

У Києві на Михайлівській площі декілька сотень осіб вийшли на Марш жінок під гаслом "Солідарність та різноманіття".

Під час збору учасників виникли конфлікт і штовханина. Правоохоронці оперативно втрутилися і попередили бійку. Трьох активних учасників доставили до управління поліції для надання пояснень, пише УП.

Під час руху колони поліцейські відмежували двох чоловіків, які намагалися вчинити провокацію та бійку, та ще одного, котрий кинув у людей піротехніку.

Як повідомляє "Громадське", учасники ходи виступають за гендерну рівність, права трансгендерної спільноти, а також за ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству.

Зазначається, що станом на 12:00 на марш зібралося близько 200-300 учасників. 

 

 

На місці події багато силовиків, зокрема Нацполіція, Поліція діалогу, Нацгвардія та представники інших структур.

Паралельно на мітинг проти маршу зібралися кілька десятків людей. Противники Маршу жінок тримали плакати з гаслами: "Бог! Батьківщина! Патріархат!", "Фемінізм руйнує українські родини" та "Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки" і прапори, зокрема з символікою руху "Традиція і порядок". 

 

 

Як повідомляє Укрінформ, на початку маршу правоохоронці затримали кількох радикально налаштованих молодиків, які намагалися вчинити провокації і повалити апаратуру учасників акції.

 

 
 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: