fbpx

У Лисецькій ЦРЛ відкрили оновлений рентген-кабінет. ФОТО

Здоров'я 13:07, 13.10, 2018

Лисецька ЦРЛ отримала рентгенодіагностичний комплекс ІМАХ 160 на 2 робочі місця в комплекті з пристроєм цифрової рентгенографії, вартістю 1 млн 652 тис. гривень. Це сучасний рентгено-діагностичний комплекс, який дозволяє проводити обстеження всіх систем і органів людини.

За словами нардепа Михайла Довбенка, у державному бюджеті на 2019 рік більш як три відсотки ВВП закладено на розвиток медичної галузі. Народний обранець наголосив на тому, що тільки злагоджені дії центральної та місцевої влади дозволять досягти бажаних результатів.

 

Посадовці також зустрілися з колективом медичного закладу та обговорили основні положення і виклики медичної реформи, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Довідково:

Рентгенодіагностичний комплекс ІМАХ 160 дозволяє проводити обстеження всіх систем і органів людини. Щороку, за результатами профілактичних оглядів і відповідних обстежень, виявляється до 25 випадків раку легень і 18 випадків захворювань на туберкульоз. Завдяки новому рентгенологічному обладнанню можна буде виявляти відповідні патології на ранніх стадіях. Функціональні можливості високоякісної рентгенівської діагностичної системи дозволять прискорити та поліпшити якість обстеження та діагностику, а отже, і визначати правильну тактику лікування. Променеве навантаження на пацієнта буде в 10 разів менше, а якість обстеження значно вища.

У приміщенні, де встановлений новий аналоговий рентгено-діагностичний комплекс, проведений ремонт, згідно з вимогами інспекції ядерного регулювання України і санітарних правил, на який використано 124,5 тисячі гривень, встановлено сучасну вентиляційну систему і елементи відеоспостереження за пацієнтами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: