fbpx

У Маріуполі ширяться чутки, що російськомовних переселенців в Івано-Франківську будуть топити

Суспільство 07:02, 08.09, 2015

Місцеві органи самоврядування нібито видали постанову з 1 вересня цього року карати водою переселенців, які не володіють українською.

Прес-офіцер Західного оперативного командування, підполковник Тарас Грень попередив про провокаційний інформаційний вкид, який стався в Маріуполі. 

"Ворожою пропагандою на Маріупольському напрямку впроваджено черговий інформаційний вкид. Ідеться, про те, що через проплачених провокаторів серед місцевого населення пробують поширюватись відверто брехливі чутки про нібито злих військових з Західної України, які зараз їдуть до Маріупольського регіону, де будуть під загрозою розстрілу змушувати всіх розмовляти виключно українською мовою. Крім цього, паралельно поширюється чутка, що на Західній Україні, а власне у Львові та Івано-Франківську, місцеві органи самоврядування постановили з першого вересня всіх прибулих зі сходу нашої держави, які не володіють українською мовою, виловлювати та топити у місцевих озерах…" – пише Тарас Грень у Фейсбук.

Важко щось коментувати стосовно цієї пропагандистської маячні, вважає прес-офіцер ЗСУ. Тарас Грень уважає. що населення України вже давно знає ціну примарним "розіп’ятим хлопчикам", "закатованим снігурам", "зґвалтованим бабцям" й іншим "знищеним березам". 

"Брехня залишається брехнею. І тепер вона викликає лише усмішку у прогресивних українських маріупольців. А кремлівським пропагандистам потрібно змінювати стратегію, адже їх спроби залякати мирних українців зациклились на вигадуванні примарних фейків, схожих радше на записи історії хвороби душевно хворих людей", – констатує військовий.

У продовження зауважимо, що зробити щось подібне на Прикарпатті доволі складно. Цьогоріч через посуху ставки і річки обміліли до рекордної позначки. 

Читайте також: На Прикарпатті майже висохла Бистриця Солотвинська  улюблена річка франківців. ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: