fbpx

У мерії обіцяють до 1 вересня замінити опалення у дитсадку "Теремок", який опинився під загрозою закриття. ВІДЕО

Суспільство 17:04, 31.05, 2019

Батьки дітей, які відвідують дитсадок №5 "Теремок", прийшли в мерію, щоб отримати гарантію, що садок не закриють.

Як писав КУРС, після перевірки представники ДСНС винесли припис, що експлуатація дитсадка здійснюється з порушеннями вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров'ю людей. Суд постановив заборонити експлуатацію будівлі дитсадка. Для відновлення його роботи необхідно усунути порушення – демонтувати газове обладнання.

Батьки записалися до мера на прийом, щоб отримати гарантійний лист, що дитсадок не закриють.

Однак замість мера людей прийняв його перший заступник Микола Вітенко. Міський голова Руслан Марцінків пішов на панельну дискусію на тему "ІТ і місто: як ІТ-бізнес змінює обличчя Івано-Франківська", що обурило батьків.

"Ми прийшли за його підтримкою, ми не прийшли нікого ні сварити, ні бити. А його немає. Він пішов до айтішників. Невже айтішники важливіші, ніж діти?" – звернулася до Вітенка одна з мам Тетяна Гоголь.

"Вам проблему треба вирішити чи мера треба?" – відповів Вітенко.

Він зазначив, що проект на заміну пічного опалення вже пройшов експертизу, і обіцяв до 1 вересня завершити всі роботи, щоб садок нормально функціонував.

"Вартість робіт до 1,5 млн грн. Якщо оголошувати тендер через ProZorro, це займе 15 днів максимум. Два місяці на роботи вистачить", – запевнив Вітенко.

Він пообіцяв, що письмову гарантію про те, що дитсадок не закриють, батьки невдовзі отримають за підписом міського голови.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: