fbpx

У Франківську за рішенням суду можуть закрити дитсадок №5 – мерія обіцяє, що тимчасово

Суспільство 12:20, 07.05, 2019

Днями батьки дітей, які відвідують ДНЗ №5 "Теремок" в Івано-Франківську, забили на сполох: 2 травня державні виконавці повідомили про закриття дитсадка без роз’яснень.

Міський голова Руслан Марцінків пояснив, що садочок має проблеми з опаленням, але за літо їх повинні вирішити й заклад надалі працюватиме у звичному режимі. 

Директор Департаменту освіти і науки Ігор Максимчук сьогодні на оперативній нараді у міського голови розповів, що мав зустріч з керівництвом ДНЗ №5 "Теремок" та батьками, на якій пояснив ситуацію.

"Був припис пожежників і відповідне рішення суду про тимчасове закриття садка. Але є домовленість, що ми виконаємо приписи. На цьому етапі ми виконали майже всі приписи пожежної служби, окрім заміни системи опалення. Зараз виготовляємо проектно-кошторисну документацію. Впевнений, що літом ми проведемо заміну системи газового опалення на електричне і там все буде добре. Всі поставилися з розумінням, окрім виконавчої служби", – розповів Максимчук.

Він запевнив, що немає загрози, що діти опиняться без садка. Юристи від департаменту освіти подали до адміністративного суду позов про призупинення закриття садка. Марцінків доручив вирішити цю ситуацію максимально швидко.

Суди щодо закриття  ДНЗ №5 "Теремок" тривають з серпня 2018 року. Тоді управління ДСНС в Івано-Франківській області звернулося в суд із позовом до ДНЗ №5 "Теремок" про застосування заходів реагування у вигляді зупинення та заборони експлуатації будівель шляхом опечатування вхідних дверей, крім виконання робіт, пов'язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Перевіркою ДСНСників становлено, що експлуатація дитсадка здійснюється з порушеннями вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров'ю людей. Для відновлення роботи дитсадка необхідно усунути порушення:

– демонтувати газове обладнання;

– провести заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання;

– територію об'єкта, а також будівлі, споруд, приміщення забезпечити відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309: 2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форми та колір".

–  провести вогнезахисну обробку дерев'яних конструкцій горища;

–  будівлі, приміщення та споруди обладнати автоматичними системами протипожежного захисту;

 

30 січня 2019 року Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Управління ДСНС та постановив заборонити експлуатацію будівлі дитсадка по вул. Шевченка, 102 шляхом опечатування вхідних дверей, крім виконання робіт, пов'язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

1 квітня Верховний Суд відмовив  ДНЗ (ясла-садок) №5 "Теремок" у відкритті касаційного провадження на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду про заборону експлуатації будівлі.

За словами Максимчука, поки що дитсадок функціонує у звичному режимі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: