fbpx

У Мінську домовилися розвести війська АТО з терористами на трьох ділянках

Суспільство 22:10, 21.09, 2016

У Мінську підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми, який представляє Україну в цій групі, Дарка Оліфер.

"Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілу. У той же час рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм", – повідомила вона.

Оліфер додала, що, згідно з рамковим рішенням про розведення сил і засобів, СММ ОБСЄ здійснює "на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення".

Вона особливо відзначила, що таке розведення заплановане тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами  площа ділянок приблизно два на два кілометри.

Оліфер також уточнила на запит УП, що мова йде про населені пункти Золоте, Петровське та Станиця Луганська.

"У той же час українська сторона вважає, що в ході імплементації цього рамкового рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів вздовж всієї лінії розмежування", – додала Оліфер.

За її словами, при підготовці документа українська сторона повністю виключила спроби вільного тлумачення параметрів і статусу лінії розмежування, оскільки в тексті рамкового рішення зафіксовано, що цей документ приймається в доповнення протоколу від 5 вересня 2014 року, меморандуму від 19 вересня 2014 року, комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року.

Оліфер зазначила, що Україна послідовно виконує зобов'язання і строго дотримується режиму тиші.

"В продовження цього українська сторона підписала це рамкове рішення, щоб забезпечити виконання Мінських угод з боку ОРДЛО", – додала вона.

Від України рамкове рішення підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдик, від Росії – Борис Гризлов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: