fbpx

У Музеї Небесної Сотні вшанували загиблих українських героїв

Суспільство 21:20, 21.02, 2019

У Музеї Небесної Сотні, створеному з ініціативи кандидата у президенти України Олександра Шевченка, вшанували 5-ту річницю кривавих подій на Майдані.

Учні франківських шкіл виконували патріотичні композиції, зачитували уривки зі спогадів майданівців. І згадували імена тих, хто не побоявся піти проти озброєного до зубів ворога заради кращої долі своєї країни.

"Для мене цей Музей – доказ того, що українці – незламна нація. В наших генах тече кров борців за свободу. Нас нищать, стріляють зі снайперських гвинтівок, б’ють із градів. А ми не здаємося. Прикро, що за вбивство Героїв Небесної Сотні, Іловайський, Дебальцівський котел та чимало інших злочинів досі так ніхто і не відповів. Твердо вірю, що ці злочинці таки отримають заслужену кару і в Україні запанує мир", – зазначив Олександр Шевченко.

Чи не єдиний в Україні Музей Небесної Сотні створений у вересні 2015 року. За цей час він уже прийняв тисячі людей з України та з-за кордону.

"Все, що тут відбувається, буде завтра чи через місяць, – це наша історія. Бо найголовніше в цьому музеї – це можливість вільного творення. Тобто відсутність вектору, так як відбувся Майдан: вільно, унікально, незрозуміло. Так і тут все відбувається", – зауважив директор музею, укропівець Роман Бончук.

Побували на заході і батьки загиблих Героїв. Матір вбитого на фронті медика Ярослава Чомка пані Ольга розповідає: син пройшов Майдан, а потім не зміг не піти на фронт.

"Наша країна – дуже молода. І нічого не робиться за один день. Але за останні 5 років ми здійснили великий прорив уперед. Проте він досягається важкою ціною. І це потрібно знати. Мій син та інші діти загинули заради того, аби молоде покоління про це знало та будувало уже нову країну", – зазначила Ольга Чомко.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: