fbpx

У Музеї писанки відкрилася ювілейна виставка Мирослава Ясінського

Культура 17:38, 14.02, 2016

Підсумковою авторською виставкою "Сокровенне" художник з Коломиї відзначив своє 60-ліття.

До Коломиї Мирослав Ясінський приїхав у 1983 році після закінчення Львівського інституту декоративно-прикладного мистецтва, пише Дзеркало Коломиї. Мав уже тоді сім’ю, фах і безліч творчих ідей. Відтоді художник органічно вріс у коломийський світ, написав про земляка коломийський гуморист Микола Савчук.

Він вважає, що говорити про Мирослава Ясінського лише як про художника – замало. Він і прекрасний різьбяр, який впевнено відчуває в руках різець, він і графік, ілюстратор книжок, а ще – професійний дизайнер (з відзнакою закінчив факультет інтер’єру і проектування меблів). Це той тип рідкісного митця, який бездоганно відчуває простір, співмірність, доцільність, пропорції і кольористику, відзначає Савчук.

"Мирось, саме так ми називаємо його в творчому середовищі, виконує почесну роль творчого порадника. А ще ж є обов’язки члена Коломийської асоціації мистців та члена Національної спілки художників України. Не кажучи про педагогічні завдання, адже Мирослав Іванович навчає талановитих дітей у Коломийському педколеджі. Не знаю чи це правда, але подейкують, що учні обожнюють цього викладача, а деякі навіть намагаються копіювати його творчий почерк…" – пише про художника Микола Савчук. 

Суспільство й держава визнали заслуги Мирослава Ясінського, нагородивши його званням Заслуженого художника України. Для мами він завжди залишається вдячним сином, а для Максима, Оленки, Петруся й Андрійка – найдорожчим татом (діти в нього теж усі талановиті). Цими днями Мирославу Ясінському виповнилося шістдесят. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: