fbpx

У Надвірній відкрили світлицю-музей Гуцульщини. ВІДЕО

Культура 16:15, 23.07, 2017

Ідея створення цього музею належить Надвірнянському товариству "Гуцульщина", яка зародилась ще в 1999 році, коли було створено товариство. Проте втілити її в життя вдалось тільки через 18 років. В музеї-світлиці представлені стародавні ужитності, тематичний матеріал та фотографії, які відображають побут гуцулів, а також історію товариства "Гуцульщина".

Голова Надвірнянського товариства "Гуцульщина" Роман Гурмак подякував усім причетним до відкриття музею. Міський голова Зіновій Андрійович зазначив, що відкриття такого музею та й діяльність товариства "Гуцульщина" в цілому мають важливе значення для розвитку нашої культури, адже спрямовані в першу чергу на її популяризацію та відродження давніх звичаїв та традицій нашого гуцульського краю. Побажав, щоб ця світлиця завжди була наповнена щирістю, добром, миром та злагодою.

Заступник голови Надвірнянського районного товариства "Гуцульщина" Любов Орел розповіла історію створення товариства.

Солісти фольклорно-етнографічного колективу "Шовкова косиця" співали авторські пісні Сергія Орла, який теж належав до товариства "Гуцульщина" і зробив значний внесок у розвиток культури і мистецтва не тільки нашого краю, а й цілої України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: