fbpx

У Надвірній відклали впровадження електронних закупівель "ProZorro"

Суспільство 10:13, 19.05, 2016

18 травня 2016 року в Надвірнянській районній раді проведено нараду щодо впровадження в районі електронної системи держзакупівель. Засідання провів голова районної ради Іван Гурмак за участю представників відділів районної державної адміністрації та виконавчого апарату районної ради.

Начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Василь Уніят проінформував про стан виконання Закону України "Про публічні закупівлі" та участь у пілотному проекті щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів, розповів про умови реєстрації на авторизованому майданчику для приєднання до електронної системи "ProZorro", інформує прес-служба Надвірнянської районної ради.

У ході наради присутні обговорили перспективи впровадження цієї системи та шляхи її практичної реалізації. Зокрема, голова районної ради Іван Гурмак наголосив, що це питання ще потребує детального вивчення. З метою практичної реалізації цього питання надано доручення відпрацювати нормативно-правову базу та надати пропозиції щодо початку електронних закупівель.

Наступну нараду-семінар щодо впровадження в районі системи електронних закупівель "ProZorro" проведуть 01 червня 2016 о 10 годині в залі засідань районної ради за участю представників офіційних майданчиків державних закупівель України та керівництва підприємств чи установ, які вже впровадили електронну системи "ProZorro". На семінар запрошуються начальники управлінь районної державної адміністрації, керівники установ, бухгалтери та міський, селищні, сільські голови, депутати.

Нагадаємо, що 19 лютого 2016 р набув чинності Закон України "Про публічні закупівлі", який запроваджує абсолютно новий механізм придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти із застосуванням електронних майданчиків, тому необхідно всім зареєструватися на одному з них в електронній системі ProZorro. Згідно з Законом з 1 квітня на електронну систему держзакупівель повністю перейшли великі державні замовники: міністерства, відомства, великі державні компанії. А з 1 серпня всі свої закупівлі в електронний формат переведуть інші замовники: місцеві органи влади, комунальні підприємства тощо.

Нагадаємо, голова обласної ради Олександр Сич підписав розпорядження "Про застосування системи електронних допорогових закупівель для закупівлю товарів, робіт і послуг виконавчим апаратом облради".

Однак обласна рада вводить "ProZorro" лише на закупівлю дрібних товарів і послуг апаратом обласної ради, а не найбільші корупційні сфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: