fbpx

У Надвірнянському районі газифікували село на 250 будинків

Суспільство 19:38, 18.10, 2018

Сьогодні урочисто відкрили газопровід в селі Верхній Майдан Надвірнянського району. До газопостачання підключено майже 250 домоволодінь.

Газифікація села Верхній Майдан розпочалася ще у 2006 році. Тоді було видано технічні умови на газопостачання, відповідно до яких передбачалося приєднання від проектного газопроводу високого тиску "Надвірна – Ланчин", який на той час уже був споруджений довжиною 7,3 км.

Протягом 2007 року підрядною організацією проводилися роботи зі встановлення газорегуляторного пункту та будівництва розподільних мереж. За кошти громади прокладено вуличні газопроводи (близько 22 км) та розпочато роботи з газифікації приватних домоволодінь мешканців села.

Однак через відсутність фінансування протягом 2008-2013 рр. припинено роботи. І лише у 2014 році відновилося фінансування робіт з прокладання підвідного газопроводу "Надвірна – Ланчин", який був зданий у 2017 році.

"Введення в експлуатацію газопроводу "Надвірна – Ланчин" дозволило завершити процес газифікації села Верхній Майдан, у якому проживає 1507 мешканців", – розповідає голова правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віталій Шульга.

Загалом Надвірнянський район газифікований на 70%, Івано-Франківська область – на 90%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: