fbpx

У найближчі сім років на Прикарпатті розвиватимуть економіку та туризм

Суспільство 14:05, 22.07, 2014

Триває розробка стратегії розвитку Івано-Франківщини на період до 2020 року.

 
До процесу, окрім представників влади, можуть долучитися всі охочі: громадські активісти, підприємці, науковці, кожен житель Прикарпаття, передає КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Створено робочу групу, до якої увійшло понад сто людей, – розповідає заступник керівника проекту ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" Юрій Третяк. – Було зроблено ґрунтовний соціально-економічний аналіз області, презентуватимуться стратегічні та операційні цілі, що визначають, як розвивати Прикарпаття протягом наступних семи років".

Означену презентацію та обговорення було проведено на засіданні керівного комітету і робочої групи з розробки стратегії, яке відбулося в облдержадміністрації. У представленому на заході проекті структури стратегічних, операційних цілей та завдань майбутньої стратегії визначалося: для Івано-Франківської області є важливим стійкий розвиток економіки, туристично-рекреаційної сфери, сільських територій, людського капіталу. Досягти цього прикарпатці зможуть, формуючи позитивний інвестиційний імідж регіону, покращуючи інструменти взаємодії громад для спільного вирішення проблем, створюючи нові туристичні продукти, технічно переоснащуючи діючі та відкриваючи нові високотехнологічні підприємства виробництва та переробки сільгосппродукції, сприяючи самозайнятості населення у сільській місцевості тощо. Проекти стратегії фінансуватимуться з бюджету розвитку області, за донорські кошти. Напрацьовуються також можливості для залучення фінансування з державного фонду регіонального розвитку.

"Сьогодні цей фонд фінансує виключно об’єкти соціальної сфери, немає поки можливостей для фінансування проектів економічного розвитку: створення бізнес-інкубаторів, індустріальних зон, навчання підприємливості, – говорить Юрій Третяк. – Працюємо над тим, щоб фонд фінансував подібні проекти". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: