fbpx

В Обертині відкрили спільний пам’ятник Тарасові Шевченку і Героям Небесної сотні. ФОТО

Суспільство 13:35, 21.06, 2016

Цьогоріч День Святої Трійці в Обертині Тлумацького району ознаменувався відкриттям і освяченням пам'ятника Тарасові Шевченку і Героям Небесної сотні, встановленому у центральному парку селища.

Подія відбувалась у рамках святкування 600-річчя першої літописної згадки про Обертин. Ідея поєднання образу Великого Кобзаря та подвигу Героїв Небесної сотні, історичних епізодів і світлих мрій народу на гідне життя в Україні належить учням Обертинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Споруджено пам’ятник за кошти громади, меценатів, інформує прес-служба Тлумацьої РДА.

Автором пам’ятника є молодий скульптор з Івано-Франківська Данило Книшук. Монумент вирубаний з цiльної брили свiтло-сiрого гранiту вагою понад 45 тонн та 4,5 метри заввишки. В граніті проявляються чотириметрова постать молодого Тараса Шевченка з рукописами на руках та постаті героїв Небесної сотні, козака, князів. Прототипами героїв стали образи прикарпатців – Героїв Небесної сотні та уродженця Обертина Михайла Погорєлова, який загинув під час проведення антитерористичної операції. Над Героями розташоване скульптурне зображення Пречистої Діви Марії, а форма човна, на якій стоять фігури, символізує рух в майбутнє. Пам’ятник встановлено так, щоб його зручно було споглядати дітям та дорослим з різних сторін.

Жителі селища сподіваються, що пам’ятник Тарасові Шевченку і Героям Небесної сотні стане не тільки окрасою центрального парку, а й візитівкою Обертина.

Дивіться також, будь ласка, відеороботу, зняту до 600-ї річниці першої згадки про містечко Обертин Тлумацького району.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: