fbpx

В адміністративному суді заговорили про зняття новообраної голови

Суспільство 10:16, 13.06, 2014

Ініціативна група Івано-Франківського окружного адміністративного суду запропонувала провести збори суддів. Одним з питань порядку денного мало стати питання про дострокове припинення повноважень голови суду Оксани Лучко, обраної 7 травня.

На збори з’явилося 19 із 22 суддів. Ініціативна група суддів запропонувала заслухати інформацію голови та керівника суду про його роботу. Другим запропонували розглянути питання про дострокове звільнення судді Оксани Лучко з посади голови.

Підтримати голову суду прийшли представники Координаційної ради громадських організацій, які брали участь у обранні голів у франківських судах та проводили співбесіди з претендентами на керівні посади державних та комунальних структур.

Втім, суддя Юрій Бобров запропонував зняти це питання з порядку денного. Він пояснив, що зараз прокуратура розглядає заяву Лучко щодо зловживань колишнього керівництва суду, а також не прийшла відповідь на подання голови суду щодо звільнення керівника апарату тощо.

«Зважаючи на такий нетривалий термін перебування голови суду на посаді, це подання необхідно відкласти. Дійсно, багато було запитань до попереднього керівництва, до стану приміщення суду. Було би добре дати Оксані Олександрівні виправити ці помилки. Побачимо, як вона їх виправить, і повернемося до цього, припустимо, у вересні», – сказав Бобров.

Колеги його пропозицію підтримали.

Суддя Микола Кишинський запропонував на зборах вирішити питання про організацію утворення єдиного вікна в системі документообігу суду та автоматизованого розподілу справ.

«І повірте мені, це роботи на два дні. Якщо це питання ми вирішимо, інтерес до нашого суду відпаде», – сказав суддя.

Втім, голова суду повідомила, що вперше чує про цю проблему. Зрештою, це питання таки внесли до порядку денного.

Однак під час подальшого його формування виникла перепалка між представниками громадськості та суддями. Тому головуючий на зборах поставив на голосування питання про їх закриття через неможливість проведення. Судді одноголосно підтримали пропозицію, навіть не сформувавши порядок денний.

Фото Ганни Крисюк

Відео – Володимир Гарматюк:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: