fbpx

У Патріаршій прощі до Крилоса візьмуть участь 45-50 тисяч паломників

Суспільство 11:49, 29.07, 2016

6-7 серпня десятки тисяч прочан візьмуть участь у Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, покровительки Галицького краю в селі Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

Під час прощі представники БФ "Карітас-Івано-Франківськ" презентуватимуть програму "Сім діл Милосердя". На відпустовій площі більш як півсотні священиків будуть сповідати всіх охочих. Вночі відбудуться чування, які проводитимуть семінаристи та отці-духовники Івано-Франківської духовної семінарії. Про це представники УГКЦ розповіли сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.

"Господь благословив цей час для нашого усвідомлення, розуміння і покаяння. Цією прощею "Карітас" хоче привернути увагу до потреби милосердя до наших ближніх. Ми маємо не тільки проповідувати, ми повинні самі собі пригадати і працювати над милосердям. Ми хочемо спрезентувати те, що робить кожен вірний єпархії. Ми маємо бачити ближніх, які потребуть допомоги. Можливо, навіть не матеріальної, а лише нашої посмішки, нашого доброго слова. Ця акція дасть можливість представити працю наших парафіян",  зазначив директор БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" отець Володимир Чорній.

За словами виконавчого директора франківського "Карітасу" Наталії Козакевич, "Карітас"  це руки Української греко-католицької церкви. 

"Ми намагаємось сконцентрували увагу на людях, які потребуть сторонньої допомоги. У "Карітасі" зараз працює 80 осіб, які обслуговують 7 тисяч осіб. Саме ця проща є тим вінцем, підбиттям підсумків 25 років діяльності організації на Івано-Франківщині",  додала Наталія Козакевич.

Віце-ректор ІФДС протоієрей-ліцензіат Олесь Будзяк зазначив, що участь у прощі, згідно з очікуваннями, візьмуть орієнтовно 45-50 тисяч осіб. 

"Будуть і пенсіонери, і діти. Ми стараємося, щоб проща була насичена багатьма подіями, різноманітними богослужіннями, аби було цікаво всім. Для молоді духовна семінарія підготувала нічну програму. Після 2 години ночі на стадіоні школи можна буде продовжити нічні чування. Будуть пісні, будуть танці. Коли людина танцює чи співає, то це може бути на славу Бога",  сказав о. Будзяк. 

Отці запрошують усіх вірних залучатися до прощі, прийти на Крилоську гору й "чинити мир і милосердя молитвою до Бога". 

Патріарша Проща до Крилоса програма

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: