fbpx

У Печеніжинській ОТГ затвердили антикорупційну програму

Суспільство 08:11, 26.10, 2017

У вівторок на позачерговій сесії депутати Печеніжинської ОТГ впровадили порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та антикорупційну програму.

До того схожі рішення були прийняті в Білоберізькій та Старобогородчанській ОТГ, інформує Центр політичних студій.

Ці проекти рішення Печеніжинська громада обрала з десяти антикорупційних механізмів, розроблених експертами партнерства "За прозорі місцеві бюджети" в рамках проекту "Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах" програми DOBRE.

Протягом серпня експерти партнерства працювали з представниками чотирьох прикарпатських ОТГ. Проводили тренінги для керівників, депутатів та активних членів цих громад. В ході роботи були проаналізовані проблеми в цих ОТГ та запропоновані рішення до тих проблем, що потребують нагального вирішення.

"Ці питання порушуються на усіх рівнях, про них говорять у ЗМІ. І ми вважаємо, що такі механізми потрібні і в нашій ОТГ", – прокоментував депутат.
Ярослав Бакай зазначив, що надалі будуть впроваджені й інші запропоновані антикорупційні механізми.

"В нас громада має майже 18 тисяч населення, тому ці механізми допоможуть нам врегулювати спільну роботу. Особисто я, йдучи в раду, мав на меті бороти кумівство і родинні зв’язки. Саме тому і підтримуватиму такі рішення", – запевнив Бакай.

Наразі Печеніжинська ОТГ є третьою з чотирьох прикарпатських ОТГ, яка впровадила рекомендовані антикорупційні механізми. Наступною механізми впроваджуватиме Верхнянська ОТГ на Калущині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: