fbpx

У підрозділах кримінально-виконавчої інспекції області введуть 17 нових посад

Суспільство 17:17, 21.05, 2015

Оптимальну модель співпраці для виконання завдань, окреслених Законом України "Про пробацію" виробили учасники круглого столу "Система пробації в Україні: подальші кроки взаємодії в реалізації заходів пробації", який відбувся в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області.

Пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, які застосовуються за рішенням суду до осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності, щодо яких за рішенням суду здійснються виховні  заходи, та підготовка досудової доповіді. Вона  запрацює з вересня цього року, коли набере чинності Закон "Про пробацію".    

Як повідомив заступник начальника управління пенітенціарної служби в області Сергій Репецький, у підрозділи кримінально-виконавчої інспекції введуть  додатково 17 посад для виконання функцій, визначених законом, передає КУРС із посиланням на Управління ДПтС України в Івано-Франківській області. Він також зазначив, що область уже має напрацювання з цих питань, оскільки з 2013 року Івано-Франківський міський підрозділ КВІ бере участь у реалізації пілотного проекту "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх", результатом якого є соціальний супровід неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом.

Представники Івано-Франківського міського та обласного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Івано-Франківській області, керівники міжрайонних відділів кримінально-виконавчої інспекції області обмінялися думками щодо взаємодії служб при виконанні завдань пробації. Керівник Івано-Франківського міського ЦСССДМ Леся Дикун говорила  про узгодження на законодавчому рівні реабілітаційних програм роботи з неповнолітніми з метою запобігання у майбутньому скоєння ними протиправних діянь. Представник обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Роман Пашніцький означив присутнім питання соціального супроводу засуджених осіб після звільнення. Таким чином і окреслена модель співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: