fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Від 1,5 до 5 тисяч гривень за "реабілітацію" людини: у поліції розповіли подробиці утримання в рабстві трьох десятків прикарпатців

Від 1,5 до 5 тисяч гривень за "реабілітацію" людини: у поліції розповіли подробиці утримання в рабстві трьох десятків прикарпатців

Суспільство 17:26, 26.09, 2018

За утримання потерпілих, яких поміщали у начебто реабілітаційний центр, родичі платили у місяць від 1,5 до 5 тисяч гривень. Організатори переконували, що курс лікування має тривати від 6 місяців до року і потребує ізоляції "хворих". Тим часом їх нещадно експлуатували.

Подробиці утримання в рабстві трьох десятків прикарпатців розповіли сьогодні на прес-брифінгу у поліції. 

Як писав КУРС, на Прикарпатті протягом двох років утримували в нелюдських умовах 32 громадян. Серед них троє малолітніх: півторарічного, 9 та 7-річного віку. Людей утримували під приводом лікування від алкогоізму та наркозалежності. Вони, крім того, що сплачували за це кошти, змушені були тяжко працювати. 

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області – начальник кримінальної поліції Ігор Мартищук розповів, що правоохоронці отримали інформацію, що у Коломиї діє так званий реабілітаційний центр, де незаконно утримують людей. Усі затримані виявилтсь уродженцями східних областей.
"Було виявлено трьох жінок і трьох дітей. Жінки перебували у реабілітаційному центрі на добровільних умовах. Вони виконували роль обслуговуючого персоналу. Жодного насильства щодо жінок і дітей не здійснювалося. Людей, яких утримували у центрі, використовували для перекривання дахів, укладання бруківки, іншої фізичної роботи. Правоохоронці наразі встановили осіб, в яких ці люди працювали. З ними працює поліція. Родичі платили у місяць від 1,5 до 5 тисяч гривень за людину, яку поміщали у "реабілітаційний центр". Організатори стверджували, що курс лікування має тривати від 6 місяців до року. У людей забирали паспорти, телефони. Родичі думали, що ізоляція потрібна для лікування", – розповів Ігор Максимів, начальник слідчого управління.
Ораганізатори орендували під центри два житлові будинки на околиці Коломиї і один у районі. Вибирали будинки подалі від сусідів.
 
Правоохоронці затримали 6 осіб, причетних до незаконного утримання громадян. 31-річного організатора та співучасників: найстаршому з них 35, а наймолодшому 22 роки. 
Зловмисникам загрожує ув'язнення від 5 до 12 років. 
 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: