fbpx

У Польщі вийшов унікальний фотоальбом "Карпатський світ бойків і лемків"

Культура 23:33, 13.11, 2015

Бойки і лемки на фотографіях 80 років тому – фотоальбом представляє 200 унікальних світлин світу, якого більше не існує.

В середині жовтня у Польщі вийшов унікальний альбом "Карпатський світ бойків і лемків. Роман Райнфус". Альбом був випущений у співпраці з Музеєм народної архітектури в місті Сянок, повідомив фотограф, етнограф і мандрівник Роберт Ерік. 

Всього у альбомі понад 200 фотографій світу, якого вже більше не існує. Вони показують повсякденне життя карпатських горян. На фотографіях можна побачити архітектуру та побут краю, а також природу та вбрання жителів українських Карпат.

Етнограф Роман Райнфус подорожував українськими Карпатами у 1929-1938 роках. Йому вдалося хоча б на фото зберегти край, знищений у 1947 році в ході операції "Вісла."

Довідково: Роман Райнфус (1910-1998) – відомий польський етнограф і фахівець з народного мистецтва. Зачарований культурою етнічних меншин Карпат, багато років подорожував і задокументував багаті традиції краю. Професор університету Любліна та університету Вроцлава, голова Народної Академії мистецтв.

Більше  тут http://etnosystem.pl/

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: