fbpx

У проекті "Від слова до слова" вийшла книга Власти Власенко "Зґарди"

Культура 15:47, 26.02, 2017

Літературна естафета, започаткована на Прикарпатті з легкої руки письменника Богдана Томенчука, продовжена новою книгою.

Прикарпатське видавництво "Дискурсус" видало книгу Власти Власенко "Зґарди". Поетка розповіла історію появи своєї нової збірки:
 
"Це мої "Зґарди", моя книжка… Вона прийшла, бо мусила прийти. Одного разу (півтора року тому) Богдан Томенчук, який дивним чином появився у моєму житті, просто подзвонив і сказав: "Я продав свій "Сезон ненаписаних віршів" – бери гроші і роби книжку." Так, завдяки акції "Від слова до слова", яку він придумав, вони і прийшли, мої "Зґарди".
 
Передмову до книги серед інших подав франківський літкритик, голова обласної Спілки письменників Євген Баран. Книга вийшла у видавництві Василя Карп'юка "Дискурсус".
 
"Поки "товседокупи" тримав у себе мій редактор – перфекціоніст Любомир Стринаглюк, я переїла всі солодощі, які мала в хаті… Сказав: "Бери і роби книжку. Буде гарна".
Але поза цим всім і до цього всього давно стояв охоронець моїх текстів, їх адвокат і менеджер Руслан ТРАЧ, котрий ледь не щодня боровся з моїм втомленим виразом "а кому це треба, а нащо воно мені здалося"…Вірш, який все-таки появлявся, він обертав і розглядав, радів йому і тішився ним… Сварився, коли я ними нехтувала. І якось давно-давно, при фотографуванні світу, сказав: "Бери і роби книжку"…
І от тепер ми з моєю книжкою дивимося одна на одну, як два дзеркала… Нам тихо і добре… Ми апріорі знали, що колись зустрінемося. Бо Слово – насамперед…" – відверта перед читачами письменниця. 
Книжку можна купити на сайті "Дискурсусу", в книгарнях "Букініст", "Лілея", "Українська книга" в Івано-Франківську.
 
Власта Власенко передала естафету акції "Від слова до слова" Русланові Трачу. "Коли продам свої "Зґарди", то подзвоню і скажу: "Бери і роби альбом", – пише авторка. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: