fbpx

У програмі "Міські ґранти Івано-Франківська" перемогли п'ять проектів

Суспільство 17:48, 12.10, 2016

Сьогодні програма "Міські Ґранти" платформи "Тепле місто" оголосила підсумки третьої хвилі конкурсу проектів.

"Друзі, у нас 5 переможців! Вітаємо команди, які у найближчі три місяці реалізуватимуть проекти!" – повідомили в соцмережі.

Бюджет цієї хвилі конкурсу "Міські Ґранти" склав 60 тис. грн. 

Загалом у "Міських Ґрантах" брали участь 17 проектів, 8 з яких увійшли в шорт-лист. Ті команди, проекти яких увійшли у шорт-лист, пройшли співбесіду із членами експертної комісії. У складі експертної комісії ІІІ хвилі "Міських Ґрантів" були:
•    Ольга Зень – громадська активістка, проектний менеджер
•    Михайло Смушак  – директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради 
•    Тарас Случик  – громадський активіст, керівник регіонального відділення Інституту політичної освіти
•    Ростислав Шпук – громадський активіст, блогер, фотограф, підприємець
•    Дарина Шегда  – громадська активістка, архітекторка, підприємець
•    Віктор Загреба  – громадський активіст, блогер, засновник ініціативи "Vision Zero для України".

Переможців визначили за результатми співбесіди. 

Отже, в третьому конкурсі "Міських Ґрантів", повідомляє "Тепле Місто", організаційну та фінансову підтримку отримали п'ять проектів-переможців.

А саме:
1. Конференція "TEDxIvanoFrankivskWomen". Особливістю конференції є те, що спікерами будуть тільки жінки відповідно до правил TED щодо проведення TEDxWomen. На конференцію "TEDxIvanoFrankivskWomen" у 2016 р. буде запрошено дванадцять спікерів з різних міст, які презентуватимуть успішні ідеї, у т. ч. двох спікерів з Івано-Франківська. Тема конференції "Be Yourself". Проект отримав фінансування в розмірі 15 000 грн.
2. "Година Коду" (Hour of Code). Мета проекту  – знайомство школярів та студентів в ігровій формі з азами програмування, руйнування стереотипів щодо роботи програміста, ознайомлення учнів із спеціальностями, які пов’язані з інформаційними системами. Проект отримав фінансування в розмірі  5001 грн.
3. "Терапія мистецтвом". Мета – допомагати у створенні сприятливих умов для психічного розвитку кожної дитини, в позитивному формуванні їх світогляду до навколишнього світу, людей методом лікування творчістю, через спільну діяльність дорослого з дитиною, результатом якого будуть предметний чи сюжетний малюнок на стіні. Проект отримав фінансування в розмірі 14 453 грн.
4.   Виставка "Портрет місця і часу. Невідомий світ Параски Плитки-Горицвіт". Організувати першу в Україні і світі виставку небачених до сьогодні світлин гуцульської художниці, письменниці, фольклористки, народного філософа Параски Плитки-Горицвіт, щоб привернути увагу до фотографічного спадку мисткині широкої публічності. Цими заходами команда прагне спонукати молодь та людей середнього віку до впорядкування сімейних архівів і створення віртуального родинного альбому мешканців Івано-Франківська. Проект отримав фінансування в розмірі 15 000 грн.
5. Міні-кінофестиваль. Фестиваль покликаний популяризувати кіно українського походження, мотивувати місцеве населення на створення свого короткомеражного та повнометражного кінофільму завдяки перебуванню у відповідному середовищі кінотусовок та освітній програмі щодо кіновиробництва малобюджетного кіно. Проект отримав фінансування в розмірі 7200 грн.

КУРС писав, що у Франківську організовують 5-денний кінофестиваль. Вхід – безкоштовний

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: