fbpx

У прикарпатському селі відбулась традиційна "Розколяда". ВІДЕО

Культура 15:35, 23.01, 2018

Заради відродження найціннішого. Відомий на усю Україну народний камерний хор "Феліціо" з благою звісткою завітав до прикарпатського села Ганнусівка.

Цей творчий колектив до свого рідного села на час різдвяних свят запросив тутешній війт Ігор Лукашевич. Він впевнений, що саме гуцульська коляда здатна об’єднати усі покоління.  

"Я би радувався таким моментам щонеділі, кожного дня. Бо ми всі разом і це Різдво… Такі моменти дійсно творять нашу чудову й неповторну Україну",  говорить сільський голова Ганнусівки Ігор Лукашевич.

Тож під куполом тутешньої церкви хористи "Феліціо" радо співали службу Божу. А ще  гучними колядками бажали усім місцевим жителям добра. 

"Всі селяни зійшлися в одну церкву, ніхто не виходив. Всі горіли очима, серцями, і я щаслива, що нам вдалося гарну новину звістити своїми вустами для ганнусівчан",  говорить керівник хору "Феліціо" Наталія Байдак.

Після почутого молодь жваво ділиться враженнями. А от місцеві старожили не стримують сліз. Бо добре пам’ятають, як за радянських часів за такі пісні можна було навіть потрапити за ґрати.  

"Дуже трудно було в той час ходити до церкви, бо і директори шкіл, і комуністи забороняли приходити з колядами",  розповідає мешканець с. Ганнусівка пан Михайло.

Пані Галина додає: "Забороняли. Стояли на воротях, не пускали до церкви дітей. А зараз дуже приємно, що до нас повернулося це все".  

А от аби й не забувалась історія та традиція рідного, сільський голова Ігор Лукашевич обіцяє такі зустрічі зробити традиційними. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: