fbpx

У Прикарпатському університеті вшанували пам'ять Романа Гурика

Суспільство 17:11, 21.11, 2016

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника в рамках відзначення Міжнародного Дня студента та відзначення в нашій державі Дня Гідності та Свободи відбулося віче, присвячене вшануванню пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України, студента філософського факультету Романа Гурика, який загинув 20 лютого 2014 року на Майдані під час Революції Гідності.

Біля обеліску, присвяченому студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, віддати шану Героям зібралися ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, директори інститутів, декани факультетів, викладачі, працівники та студенти.

З короткою промовою перед учасниками віче виступив ректор університету Ігор Цепенда. Він підкреслив, що три роки тому, саме 21 листопада 2013 року, стало початком політичних, суспільних змін в Україні, початком зародження Євромайдану.

"Цей день став незаперечним доказом відродження Української нації, нашої держави, а також підтвердження того, що події, які відбулися на Майдані, змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній й незалежній Україні", – наголосив Ігор Цепенда. 

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Романа Гурика та загиблих Героїв. Отець Віталій церкви Різдва Пресвятої Богородиці провів молебень за Героями, які загинули на Євромайдані. 

Організував та провів захід студентський центр культури та дозвілля університету.  

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: