fbpx

У Рогатині відзначали 110-ту річницю від дня народження упівця Василя Івахіва

Суспільство 10:35, 19.04, 2018

Біля центрального корпусу Рогатинської гімназії ім. Володимира Великого відбулося народне віче з нагоди вшанування пам’яті організатора та першого командира Української повстанської армії на Волині, підполковника УПА Василя Івахіва.

У заходах взяли участь заступник голови райдержадміністрації Оксана Канюка, міський голова Сергій Насалик, заступник голови районної ради Олег Вовкун, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Під час віча відслужили поминальну панахиду та організували виступ дитячих хорів Рогатинщини, які в супроводі духового оркестру виконали патріотичну пісню "Десь там далеко на Волині створилась армія УПА".

Перед присутніми виступили від районного братства ОУН-УПА Мирон Скочеліс, голова громадської організації "Спілки офіцерів України" Іван Верешко, старший пластун молодіжної організації "Пласт" Іван Зварчук.

"Василь Івахів прожив коротке, але яскраве життя, повне героїчних і трагічних подій. Однак з довгого списку його заслуг хочеться виділити одне – прагнення домогтися об’єднання зусиль усіх патріотичних сил для боротьби з німцями", – зазначили ведучі заходу.

Зазначимо, що в неділю, 15 квітня, у Рогатинському храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася поминальна панахида за душі полеглих Героїв всіх часів, які поклали життя за волю і незалежність України, де окремо було згадано і Василя Івахіва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: