fbpx

У Росії вже продають "правдиві" книги про Бандеру, "Правий сектор" і Майдан

Політика 21:02, 31.05, 2014

У Росії антиукраїнська пропаганда почала діяти і через книжки.

Згідно з сайтом Московського Будинку книги, видання "Бандера і бандерівщина" авторства Олександра Сєвєра займає третю позицію за популярністю в російських книгарнях, повідомляє Еспресо.TV.

Причому відомо, що книга видавництва "Алгоритм" ціною приблизно в 100 гривень з'явилась у продажу лише 23 травня.

Згідно з анотацією, книгу присвячено "відверто русофобській, провокаційній, ворожій по відношенню до Росії політиці" і важливій ролі Степана Бандери в цій пропаганді.

"Давно пора визнати очевидне – завжди були, є і будуть дві України. Перша – справжня Україна Переяславської ради, Багдана Хмельницького і слов'янського братства – єдина з Росією. Інша – лже-Україна мазеп і яценюків – наш заклятий, нещадний ворог", – вказано в анотації (орфографію збережено).

Про автора книги Олександра Сєвєра фактично нічого невідомо, і багато хто вважає, що це псевдонім іншого письменника. Загалом Сєвєр значиться як автор близько 10 книг, серед яких "Російсько-українські війни", "Історія КДБ", "Спецназ ГРУ", "Моссад" та інші спецслужби Ізраїля".

Окрім "Бандери і бандерівщини", "Алгоритм" видав книгу "Полювання на Бандеру: Як боролись із "майданом" у СРСР" авторства Миколи Лискова, інформацію про якого також фактично неможливо знайти.

В анотації зазначено, що під час українських протестів 2013-2014 років "екстремісти використовували досвід Степана Бандери і ОУН, які колись здійснювали масове фізичне знищення своїх політичних опонентів і представників нацменшин".

Цікаво, що серед авторів "Алгоритму" вказано Олександра Проханова, який нещодавно прославився своїми ніжними почуттями до Північної Кореї, а саме видавництво має доволі скандальну репутацію.

Так, окремі книжки викликали протести правозахисних і єврейських організацій, а самому видавництву виносили попередження за екстремістську літературу і двічі не пускали на одну з книжкових виставок.

Окрім того, у 2012 році "Алгоритм" без погодження видав книгу нібито від імені "Pussy Riot", а у 2013 році опублікував твори Йозефа Геббельса та Беніто Муссоліні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: