fbpx

У Рожнятові розпочало роботу бюро правової допомоги

Суспільство 12:30, 09.09, 2016

Підставою для відкриття бюро правової допомоги є конституційне право кожного на правову допомогу, в тому числі у випадках, передбачених законом, безоплатну.

Окрім національного законодавства, таке право закріплено й у низці міжнародних зобов’язань України, таких, зокрема, як Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод. Завдання бюро правової допомоги – забезпечення цього права.

З цього приводу нещодавно відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Презентація Рожнятівського бюро правової допомоги".

Метою "круглого столу" було знайомство з новоствореним структурним підрозділом Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Рожнятівським бюро правової допомоги.  

Директор Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Желізняк окреслив основні завдання бюро правової допомоги щодо активного правопросвітництва на рівні кожної територіальної громади, представництво інтересів клієнта, надання юридичних консультацій, а також доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

Акцентували увагу на ефективній співпраці бюро з Рожнятівською районною радою, райдержадміністрацією та громадськими організаціями.

Крім того, з 1 січня 2013 року в обласному центрі працює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, який забезпечує надання такої допомоги громадянам у кримінальному процесі – кожному затриманому, а також засудженим та підозрюваним, обвинуваченим особам, у кримінальних провадженнях щодо яких участь захисника є обов’язковою згідно з нормами КПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: