fbpx

У Стебнику на Тисмениччині освятили новий іконостас

Стиль життя 17:00, 25.09, 2017

​Попри те, що греко-католицька громада в селі Стебник Тисменицького району малочисельна, у церкві постав новий іконостас. На нього збирались всім деканатом, тож на освячення зійшлося чимало вірних також із сусідніх сіл. Чин освячення здійснив Митрополит Володимир Війтишин.

У неділю, 24 вересня, у храмі УГКЦ в с. Стебник Тисменицького району постав новий іконостас. Розділити з громадою радість їхнього парафіяльного свята завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Зібране духовенство на чолі з отцем-протопресвітером Олегом Качмарським, діти, молодь та віряни разом з парохом о. Василем Скурчанським радо зустрічали Архієрея на подвір’ї святині, запрошуючи очолити святочні богослужіння. Увійшовши до храму, Митрополит Володимир здійснив Чин освячення іконостаса, а відтак спільно з духовенством розпочав Божественну Літургію.

У своєму духовному слові Владика пояснював вірним важливість мати в своєму храмі іконостас, розповів його символізм та історію. Серед іншого Митрополит зазначив, що іконостас у наших українських церквах відповідає не тільки вимогам і символіці нашого Східного Обряду, але є виявом нашої Східної Церковної та національної традиції; іконостас зі своїми рядами прекрасних ікон – це справжнє мистецтво, символічна наука Християнської релігії, в якій кожен акт Служби Божої має глибоке символічне значення. Архієрей наголосив на важливості, дивлячись на святі образи тілесними очима, бачити одвічну Божественну історію нашого спасіння.

Після Літургії Митрополит Володимир висловив подяку всім, хто спричинився до виготовлення в цьому храмі такого чудового іконостаса. Найактивніших членів громади відзначили грамотами. Окрім того, за сумлінне виконання душпастирських обов’язків Владика нагородив золотим хрестом о. Василя Скурчанського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: