fbpx

У селі Липа Долинського району відкрили пам’ятний хрест Небесній сотні

Суспільство 13:31, 20.07, 2014

Відкриття пам’ятника відбулося в рамках фестивалю патріотичної пісні "Яворина", який щороку відбувається в урочищі Розтока поблизу села Липа Долинського району.

Пам’ятний хрест Небесній сотні встановили у центрі села поруч з пам’ятником провіднику ОУН Карпатського краю Ярославу Мельнику (Роберту).

Нагадаємо, у жовтні 1944 року поблизу гори Яворина у нерівному бою загинув весь штаб старшинської школи УПА ”Олені”. Неподалік від місця трагедії пізніше, 31 жовтня 1946 року, загинув крайовий провідник Організації Українських Націоналістів Ярослав Мельник (”Роберт”).

Щороку на фестиваль "Яворина" з’їжджаються люди з усіх куточків України, щоб вшанувати їх пам’ять. 

"Ми вшановуємо пам'ять про героїв Української повстанської армії. Але цього року, на превеликий жаль, ми маємо втрати і ми далі втрачаємо найкращих синів нашої країни, – відзначив на відкритті пам’ятника Небесній сотні голова Долинської РДА Руслан Франків. – Боротьбу розпочали вояки УПА, її продовжили герої Небесної сотні. І тепер наші побратими на Сході України воюють з ворогом і вони обов’язково цю війну завершать. Вони назавжди виженуть ворога з нашої країни, і перемога буде обов’язково за нами".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: