fbpx

У школах Івано-Франківська навчається майже 800 дітей трудових мігрантів

Суспільство 12:59, 02.05, 2018

Про соціальних сиріт сьогодні говорили на оперативній нараді в Івано-Франківському МВК.

Сьогодні перед міським головою про роботу з дітками з кризових сімей доповідала Галина Ляльчук, директор Центру практичної психології і соціальної роботи Департаменту освіти та науки, передає прес-служба міської ради. 

Вона також наголосила, що ведеться робота психологів з дітьми, батьки яких вже тривалий час працюють за кордоном. Таких дітей в основному виховують дідусі та бабусі, а також інші родичі. Так, у школах міста навчається 794 дитини, один з батьків яких є трудовим мігрантом, з них 153 дитини (2 відівдують ДНЗ), обидвоє батьків яких вже тривалий час працюють за межами України. Таких діток почали відносити до категорії "соціальних сиріт". 

Окрім того, Галина Ляльчук звернула увагу на інші категорії дітей, які потребують підвищеної уваги і психологічної допомоги. Це 223 дитини, батьки яких є інвалідами. Також це дітки з неповних сімей: 608 дітей напівсиріт, 1745 дітей розлучених батьків та 327 дітей одиноких матерів.

Діти з кризових сімей – це діти, які виховуються в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах, в сім’ях, які втратили свої виховні можливості через виникнення певних умов, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: