fbpx

У США розробили принтер для друку піци

Стиль життя 21:37, 03.03, 2017

Компанія BeeHex зі штату Огайо збирається зайнятися випуском 3D-принтерів, які здатні друкувати їжу.

Стартап вже отримав перший мільйон доларів інвестицій і готується запустити свій перший продукт, Chef 3D для друку піци, повідомляє НВ з посиланням на Techcrunch.

Спочатку BeeHex хотів створити принтер, який був би в змозі зробити різноманітні продукти для космонавтів під час тривалих місій в космічному просторі. Але співзасновники компанії змогли адаптувати свою оригінальну технологію для комерційного ринку на Землі.

Принтери використовують пневматичні системи замість традиційних технологій друку.
Новинка вміє готувати піци за індивідуальним замовленням клієнта, наприклад з певним малюнком. Крім цього, апарат враховує побажання щодо складу виробу, тому може приготувати піцу без глютену.

"Компанії хочуть пропонувати своїм клієнтам персоналізацію їжі, але не хочуть витрачати багато часу і грошей на навчання своїх співробітників новим навичкам. Chef 3D може стати вирішенням проблеми", – вважає співзасновник BeeHex Анжан Контрактор.

BeeHex в довгостроковій перспективі може бути дуже прибутковим проектом, якщо буде орієнтуватися на великі мережі піцерій. Щорічний обсяг продажів в цьому сегменті по всьому світу сягає $43 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: