fbpx

У Лисці відкрили нове медичне відділення. ФОТО

Суспільство 16:56, 30.05, 2019

Вчора у селі Лисець відбулося відкриття та освячення відділення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За словами керівника центру екстреної медичної допомоги Мирона Матейка, закинуте приміщення, яке раніше виконувало функцію дитячої поліклініки Лисецької центральної районної лікарні, отримало нове життя, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.
"Лисецький пункт постійного базування швидкої вдалося відновити спільним зусиллям керівництва району, зокрема Тисменицької районної адміністрації та ради, Ямницької ОТГ, меценатів та обласного центру екстреної медичної допомоги. І за чотири місяці відновлено приміщення, де створені всі умови для перебування наших працівників. Загалом на оновлення закладу затрачено 140 тисяч гривень",  повідомив головний лікар центру.

Лисецьке відділення швидкої допомоги у складі двох бригад – однієї лікарської та однієї фельдшерської, зі штатом 9 фельдшерів, 5 лікарів та 8 водіїв – обслуговує населення Тисменицького, Лисецького та Єзупільського кущів до 75 тисяч осіб.

"Найчастіше робота швидкої полягає в наданні невідкладної допомоги при інсультних та інфарктних станах як основний процент навантаження, хронічним хворим, а також у невідкладній хірургічній, травматологічній допомозі, дорожньо-транспортних пригодах та при інших надзвичайних ситуаціях. У середньому на цій території обслуговування нараховується 650-700 викликів у місяць", – говорить завідувач Тисменицького відділення швидкої допомоги Іван Зрайко.

Такому оновленню радіють і працівники закладу, адже тепер вони матимуть де надати невідкладну допомогу, працювати та відпочити між викликами.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: