fbpx

У Франківську урочистою ходою та віче з оркестром відзначать 110-ту річницю Степана Бандери

Суспільство 11:22, 01.01, 2019

З цього року в Україні на офіційному рівні святкується День народження провідника ОУН Степана Бандери.

З цього року в усій Україні відзначатимуть день народження Степана БандериВерховна Рада України ухвалила постанову № 9234 про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв на прийдешній рік, серед яких – день народження лідера Проводу ОУН-Б. Тож 110-та річниця від дня народження Степана Бандери, яке припадає на 1 січня 2019 року, є в Україні офіційним святом.

У тексті документа, який ухвалив український парламент, вказано, що Степан Бандера був видатним діячем і теоретиком українського національно-визвольного руху.

В Івано-Франківську річницю Провідника української нації відзначать урочисто. О 13.30 год. розпочнеться святкова піша хода громадськості міста за маршрутом: Вічевий майдан – вул. Незалежності – вул. Степана Бандери – Європейська площа.

Святкове віче запланували о 14.00 год. на Європейській площі. На урочистості запросили представників духовенства традиційних християнських конфесій, щоби ті відслужити Богослужіння, в тому числі за полеглими героями. Такі ж літургії пройдуть сьогодні у франківських храмах. 

Участь у заходах візьме оркестр, військовослужбовці, салютна та знаменна група.

"Цього разу додамо цікавинку – актори НОВИЙ ТЕАТР покажуть сценічне дійство «Благословення отця Андрія Бандери свої дітей на боротьбу за Українську державу». Серед них йдеться й про його сина, Степана", – повідомив мер Руслан Марцінків. 

На час руху колони з Вічевого майдану до Європейської площі буде забезпечене перекриття руху автомобільного транспорту в необхідних місцях – з 13.30 год. до 14.00 год. 

Також делегація з Франківська візьме участь у заходах святкування у селі Старий Угринів Калуського району. Для цього виконком виділив автобус. 

Святкування коштуватиме бюджету міста 36,558 тис. грн. 

Нагадаємо, 1 cічня на території історико-меморіального музею Степана Бандери, що в селі Старий Угринів Калуського району, відбуваються  традиційні урочистості з нагоди річниці Провідника ОУН-УПА. Початок урочистого віче об 11.00, інформує прес-служба Калуської РДА.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: